Google+ Followers

Selasa, 17 September 2013

Tasik Chini.....

Lin & Awien



Ronda-ronda Tasik Chini
Along n anak
Awien n anak
My n My hubby je (maklumlah takde anak lg)

























Motor Berhias di Menara Condong

Nie gambar masa tahun 2010 rasanye (hihihi lupa sudah, gambar dah lama)
 

Masalah Rambut Gugur

Macamne la nak selesaikan masalah rambut gugur nie....makin sikit makin banyak gugur. Macam2 syampoo dah guna tapi masih sama jgak, tetap gugur. Sampai makku kata mengalahkan org yang beranak, hakikatnye aku nie takde anak n tak pernah ngandung pun....
Tengok semua syampoo yang telah aku pakai.....nie hanya sebahagian je ada lg tapi dah tak ingat....sekarang masih pakai Hilamaya Syampoo (nak habiskan pastu nak tukar yang lain pulak)


 
Syampoo masih digunakan....First guna siap beli 1set dengan conditioner, minyak rambut n Hair Revival (untuk menyuburkan rambut)


Tengok semua syampoo yang telah saya guna,......

 
Syampoo Bawang - 2minggu pertama guna mmg berkesan, pastu gugur semula...


 
Pantene - sama jgak tapi sekarang hubby yang tolong habiskan...



Rejoice - Syampoo yang pertama guna masa masalah rambut gugur...



Hair & shoulder - nie pun dah cuba org kata ok, beli jgak la 1set, tapi tak berkesan pun....makin banyak gugur adalah....


Lepas nie nak cuba pakai Dove





Agak2 semua ada tak cadangan syampoo yang sesuai untuk rambut gugur dan kering?
Cuba bagi cadangan @ petua-petua yang sesuai....





** Gambar dari Mr.Google.....

Ahad, 1 September 2013

Hati rasa terluka

Walaupun tak tau apa yang berlaku tapi hati sentiasa curiga.....
Bila org menipu dan tak mengaku salah akhirnye semua benda aku terbukti bila tiba masanye...tapi bilakah masanye akan tibaa.......Penat dah rasa diri nak tanggung semua nie,......org tak rasa dan takkan faham rasa diri nie....
Selagi aku mampu bertahan dan bersabar...aku akan terus bersabar dan teruskan pernantian nie....
Terseksa diri.....hati semua org kena jaga tapi hati sendiri sentiasa terluka dan dilukai............

Selasa, 20 Ogos 2013

Daging Kambing

Akibat tak tau beza antara daging kambing dengan daging lembu...lynn kena pening kepala sebelah kanan...aduhai...terpaksalah lynn gie Klinik An Nur Presint 15.....Doktor bagi MC n ubat tahan sakit. Sambil2 tu lynn minta lah sekali ubat utk turun darah (sebab dah lebih 2bulan tak period, last period 21 jun 2013)
Nama je dpt mc tapi kul 1 lebih baru balik umah.....
Mula2 gie klinik pastu gie sarapan. Dah selesai sarapan, gie puchong pulak amik stok barang niaga n pakai sendiri, dalam kul 12.45tghari ada appointment dengan abg ShaBandi UPM, nak beli plastik pos......pastu baru balik umah..
Sampai umah tak terus tido, ngadap laptop, update blog n page pastu dlm kul 3 lebih baru terasa kesan ubat pening....so apa lagi....zzzzzzzzzzzzz..............

***Moral this story....tanya dulu sebelum makan****

Isnin, 19 Ogos 2013

Rezeki!!!!

Alhamdullillah.....Rezeki hari nie COD 3 produk SDM kepada berlainan Custemer....Esok 1 lg produk SDM untuk di pos, biarpun hanya sikit tapi tetap rezeki......
Minggu lepas baru tambah stok, hari nie kena tambah lg stok, kali nie amik lebih sikit
Nasib la My Hubby saya sudi membantu untuk anta saya cod barang......Selama saya mula berkecimpung dengan niaga nie dia banyak membantu sya.....SAYANG AWAK SO MUCH........................LOVE U.....

Sabtu, 17 Ogos 2013

Rancangan Tertunda

Rancangan hari nie nak ke Bangi Fitness untuk walk in dan daftar untuk gym n kelas earobik..tapi terpaksa dibatalkan sebab FIL n MIL ada buat makan2....So sebagai menantu yg baik (baik ke?) aku kena la tolong serba sikit......
lepas je my hubby gie kerja aku ter"sambung tido...(tertido ok)...sedar2 dak pukul 8.45pg.....terkejut aku...aku bangun n terus sidai baju...mujur dah basuh mlm tadi tu......mandi n sarapan n minta my hubby anta aku gie umah FIL..
Bila sampai umah FIL bahan2 nak masak pun tak sampai lg....FIL tak balik dari pasar lg.....
Menu hari tu ialah....
# Kari Kambing
# Ayam Masak Merah
# Acar Timun (jelatah)
# PAPEDOM
# Air Anggur
***so sedap chef dari INTAN KIARA yang masak***

Dari kul 9 pagi sampai kul 6.30 ptg aku berada kat sana...penat tapi ok la, boleh jumpa sanak saudara sebelah hubby n Wan Gombak pun ada....

Alhamdullilah tetamu tak putus2 yang datang.......tak sempat nak amik gambar sepanjang majlis berlangsung......

Rancangan terpaksa di batalkan
# Bangi Fitness
# Makan kenduri Kahwin

My hubby kerja dari kul 7pg sampai kul 12 mlm............kul 12 malam hubby ajak gie Uptown jalan Reko....tapi dapat tau Jln Reko tutup so terus gie Uptown Mines.......nasib baik bukak klu tak balik umah n tido je la......hubby aku nak cuba bekam darah.......so menggelikan bila banyak darah kotor keluar...

Ok sampai sini je....esok kita sambung lg.....
BYE....
SELAMAT MALAM